Inštitut za javno-zasebno partnerstvo

Petek, 12 Feb 2016

dr. Boštjan Ferk, univ.dipl.prav.

Natisni

USTANOVITELJ IN DIREKTOR

 

Boštjan Ferk

 

Boštjan Ferk se je rodilleta 1979 na Ptuju, kjer je zaključil osnovno šolo in gimnazijo. Leta 2003 je pod mentorstvom prof. dr. Bojana Bugariča diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani z naslovom diplomske naloge "Razvojna regija kot priložnost za Slovenijo" ter nadaljeval s študijem na magistrskem programu Javna uprava z neposrednim prehodom na doktorski študij. Doktorski študij je zaključil leta 2013, ko je pod mentorstvom prof. dr. Rajka Pirnata obranil doktorsko disertacijo z naslovom "Pogodba o javno-zasebnem partnerstvu".

 

Svoje strokovno znanje s področja javno-zasebnih partnerstev izpopolnjuje z udeležbo na konferencah in seminarjih s tega področja doma in v tujini pa tudi z nekoliko daljšim študijskim izpopolnjevanjem v tujini: leta 2006 je stažiral na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu, leta 2008 je opravljal raziskovalno delo v Dublinu na Irskem, leta 2009 pa se je raziskovalno udejstvoval še na Inštitutu Maxa Plancka za mednarodno in primerjalno pravo v Hamburgu.

 

Njegova bibliografija obsega številne prispevke, s katerimi je sodeloval na konferencah, njegovi članki pa so bili objavljeni tudi v revijah Pravna praksa, Podjetje in delo, European Public Private Partnership Law, Wirtschaft und Recht in Osteuropa. Kot poročevalec za Slovenijo je pripravil predstavitev javno-zasebnih partnerstev za International Academy of Comparative Law Congress (IACL) v Washingtonu in International Federation for European Law Congress (FIDE) v Madridu. Je soavtor znanstvene monografije z naslovom Javne službe, državne pomoči in javno-zasebna partnerstva.

 

Boštjan Ferk je uvrščen na listo domačih arbitrov Stalne arbitraže pri Gospodarski zbornici Slovenije. Pri svojem delu sodeluje s številnimi organizacijami za razvoj in uveljavitev javno-zasebnih partnerstev, med drugim je član mednarodnega odbora Ruskega centra za razvoj javno-zasebnih partnerstev.

 


Povezava: Bibliografija

 

 

Tel: 01 60 100 72

Email:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

assistant Cookie control